Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ori

27. 12. 2007
Rasa povznesených, která požaduje uctívání od smrtelných bytostí. Ori byli zanecháni Antiky na Calestis, když odešli do naší galaxie, Mléčné Dráhy. Ori využili své povznesení a znalosti k ospravedlnění svého uctívání. Kvůli původu svých předků Ori věří, že oni jsou stvořiteli lidského života. Jsou si vědomí Antiků a vyhýbají se jim, protože Antikové sešli z cesty a věří v Ori oponující filozofii. Nesdílení tajemství vesmíru s těmi, co jsou na nižším vývojovém stupni existence je zlý akt a ti kteří ho praktikují, musí být eliminováni.

Ori vytvořili víru Origin, které je dává do centra vší tvorby, a slova víry sepsali v Knize Původu, ze které je Priory (misionáři a učiteli Původu) předčítáno stoupencům Ori. Je zde důkaz, že Antikové a Ori mají stejnou úroveň moci. Dr. Daniel Jakson si myslí, že kvůli této slepé uličce v jejich síle byli Antikové schopni zamezit Oriům, aby se dozvěděli, že je Mléčná Dráha obydlená. Ale Antikové nemůžou zastavit svobodnou vůli lidí a ani předejít, aby se nevěřící dali na cestu Originu.

Ori používají Doci, šéfa Priorů, za svého mluvčího pro komunikaci s nižšími bytostmi. Jsou schopni naprosto ovládnout jeho tělo a používat ho dle vlastní libosti. Když se to stane, můžou být identifikováni podle ohnivých očí. Celý účel Originu je lež a Ori ve skutečnosti nenabízejí osvícení alias povznesení. Je to jenom záminka, aby zabezpečili své uctívání od nevinných bytostí.

Toto jednoduché uctívání zajišťuje přenos energie ze uctívačů na Ori. Jen bytosti věřící v Ori a uctívající je, můžou prospívat Ori, kteří využívají takto vytvořené energetické pole. Když věřící umírá, tak mu není nabídnuta možnost osvícení, ale jen prostě zemře bez povznesení. Prioři si touto skutečností nejsou vědomí a většina z nich má tak naprogramovaný a vsugerovaný Origin, že už jsou beznadějně ztracení.