Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oanessané

27. 12. 2007
Jsou rasou žijící v mořích a oceánech. Mají velmi vyspělou technologii a dožívají se tisíců let. Jsou obojživelní, nečiní jim tedy problém žít jak pod hladinou moře tak na povrchu planety. Zástupce této rasy Nem, kdysi dávno zajal Daniela Jacksona a zbytku týmu zvaném SG-1 implementoval myšlenku, že Daniel zemřel. Jeho snahou bylo zjistit jaký byl osud jeho družky, která se snažila pomoci lidem před tisíci lety v dobách Babylonu. Jmenovala se Omoroca. A byla jak se zjistilo zabita Goa´uldem Berusem. Po tomto setkání jako by se po Oanessanech slehla zem, všechny rasy žily v domění, že Oanessané vymřeli.


Všichni se zmýlili a Oanessané jsou opět zde a dokazujé celému vesmíru, že se s nimi stále musí počítat jako s rovnocennou rasou. Kde neuspěje diplomacie, nastupuje hrubá síla. Oanessané mají velice vyspělé technologie, o kterých jejich nepřátelé nemají ani potuchy. Jedním ze skvostů oanessské technologie je loď třídy Travalla. Výzbroj tvoří jako jeden ze sekundárních zbraňových systémů, transdimenzionální kvantové urychlovače.

Další zbraní je pulzní plazmový kanón. Poslední zbraní ve výzbroji oanessských lodí je Vyřazovací paprsek. Jakmile nepřátelská loď přijde o štíty použijeme ho na přetížení lodních systému, které pak vypadnou a my můžeme loď zajmout. Šťíty Oannesných lodí existují částečně i v jiných dimenzích, a proto transdimenzionální kvantové urychlovače sice jejich štíty oslabují, ale nepronikají jimi. Povrch lodí tvoří odolná organická hmota z Oanneských oceánů, která má tu výhodu, že se při poškození sama regeneruje. Další z oanessských technologii je prohlížeč mysli. Toto zařízení pomáhá jeho uživateli vybavit si vzpomínky, které si nedokáže vybavit sám. Tento proces je ovšem velmi bolestivý a dokonce nebezpečný.