Jdi na obsah Jdi na menu
 


Antikové

28. 12. 2007

Antikové jsou velmi stará a vyspělá rasa a dokonce jsou staviteli hvězdných bran! Patří také mezi čtyři nejvyspělejší rasy staré aliance. O jejich původu se můžeme dohadovat, ale je možné že jsou z rasy lidí. Před mnoha a mnoha lety řádil v naší galaxii mor, tito lidé (Antikové) hledali řešení, jak přežít až přišli na to, jak se povznést na vyšší úroveň bytí (ascendovat). Stali se uvědomělou živou energií, která dokáže ovládat přírodní živly. Proto také žijí tisíce let, i více. Můžeme je vidět jako bílé zářící světlo, ale dokáží na sebe vzít i podobu člověka, kterou měli před povznesením. Antikové jsou velmi moudří, chytří, spravedliví a jsou na straně dobra. Pokud je Antik nablízku umírajícímu člověku, je schopný mu pomoci se také povznést na vyšší úroveň bytí (ovšem dotyčný tomu musí být nakloněn).

Známe například Antičku Omu Desalu (přezdívanou „matka příroda“), která pomohla povznést se nespočtu lidí - povznesla všechny obyvatele Abydosu, aby je tak zachránila před tragickou smrtí z rukou Anubise. Také můžeme uvést Antika Orlina, který byl z nejužšího kruhu Antiků vypovězen, protože ve snaze zachránit jednu civilizaci před Goa'uldy nepřímo zavinil její zánik. Dokonce i Dr. Daniel Jackson, když umíral na nemoc z ozáření, byl Omou Desalou za pomoci Jacka O'Neilla povznesen na vyšší úroveň bytí. Poté co však v dobrém úmyslu porušil pravidla povznesených, byl znovu vrácen na normální úroveň bytí. Danielův nevlastní syn Shi'fu je poloAntik; Oma jej nepovznesla, ale dala mu dar ovládat některé přírodní živly.

Antikové se pokoušeli cestovat časem, avšak bez výsledků. Sestrojili stroj času, který ovšem místo toho aby je poslal do minulosti způsoboval jen krátkodobou časovou smyčku. (Tento přístroj můžeme najít na jedné ze starých planet Antiků = P4X-639). Na planetě P3R-272 zanechali Antikové svůj odkaz. Jack byl právě ten, kterého tento odkaz „infikoval“. Získal vědomosti Antiků a dokonce mluvil jejich zapomenutou řečí, která se velmi podobá naší latině. Jack vložil k souborům adres hvězdných bran v SGC adresy planet, které nebyly v Abydoském archivu, a tak otevřel Zemi mnoho nových neznámých míst.